Menu

Language

Search

 • formule-PTFE-thumb

  PTFE

  (polytetrafluoroethylene)

  PTFE is veelal een vereiste bij kritische toepassingen. Te denken valt aan toepassingen waarbij de volgende vereisten van belang zijn; hoge temperaturen, chemische resistentie, lage wrijving.

 • formule-FEP-thumb

  FEP

  (fluorinated ethylene propylene)

  PTFE en FEP zijn vergelijkbaar in hun materiaaleigenschappen. Het belangrijkste verschil tussen PTFE en FEP ligt voornamelijk in de maximale gebruikstemperatuur en de kleur. PTFE is melkachtig/wit en FEP is helder transparant.

 • formule-PFA-thumb

  PFA

  (perfluoroalkoxy)

  PFA is helder transparant met een lichtblauwe gloed. Het materiaal combineert veel van de eigenschappen van PTFE en FEP. PFA wordt vaak toegepast wanneer helderheid, flexibiliteit en een hogere continue werktemperatuur zijn vereist.

 • formule-PVDF-thumb

  PVDF

  (polyvinylidene fluoride)

  PVDF wordt voornamelijk gebruikt in kritische toepassingen die een uitstekende chemische resistentie, hoge mate van zuiverheid en uitstekende mechanische eigenschappen vereisen. PVDF heeft een zeer goede kruipweerstand die superieur is aan die van andere fluorpolymeren.

 • formule-ETFE-thumb

  ETFE

  (ethylene tetrafluoroethylene)

  ETFE wordt gebruikt in toepassingen waarbij slagvastheid en een goede weerstand tegen stress cracking (spanningsscheuren) vereist is. Dit fluoropolymer compound behoudt deze eigenschappen zelfs tijdens de continue werktemperatuur van 150ºC. Daardoor is ETFE een uitstekende keuze voor toepassingen in de chemische industrie.

 • formule-ECTFE-thumb

  ECTFE

  (ethylene chlorotrifluoroethylene)

  ECTFE, ook wel bekend als Halar® heeft zeer goede isolatie eigenschappen. Producten van ECTFE hebben uitstekende mechanische, chemische en elektrische eigenschappen.

 • formule-MFA-thumb

  MFA

  (tetrafluoroethylene perfluoromethylvinylether)

  MFA wordt veelal gebruikt voor toepassingen in de chemische- en electrische industrie waarbij hoge temperaturen vereist zijn.

 • formule-THV-thumb

  THV

  (terpolymer of tetrafluoroethylene, hexafluoropropylene and vinylidene fluoride)

  Naast de uitstekende chemische resistentie en helderheid, is THV het meest flexibel van alle fluoroplastics. Door deze eigenschappen is THV geschikt voor veel toepassingen.

 • PCTFE-thumb

  PCTFE

  (terpolymer of tetrafluoroethylene, hexafluoropropylene and vinylidene fluoride)

  Naast de uitstekende chemische resistentie en helderheid, is THV het meest flexibel van alle fluoroplastics. Door deze eigenschappen is THV geschikt voor veel toepassingen.

 • formule-PEEK-thumb

  PEEK

  (polyetheretherketone) PEEK wordt over het algemeen beschouwd als één van de best presterende thermoplasten in de wereld. PEEK biedt uitzonderlijke prestaties over een breed scala van temperaturen en extreme omstandigheden. heeft een unieke combinatie van uitzonderlijke thermische, mechanische en chemische weerstand eigenschappen.

   

 • blank

  Vulstoffen in PTFE

  PTFE is in veel opzichten een perfecte kunststof voor een brede range toepassingen, echter indien zuiver PTFE te zacht is voor de toepassing kan men kiezen voor PTFE met een vulstof om betere versterkte eigenschappen te bereiken.