Menu

Language

Search

 • Aerospace-thumb

  Lucht- en ruimtevaart

  In lucht- en ruimtevaart toepassingen zijn PEEK en Polyimide veel gekozen kunststoffen. Deze materialen zijn in staat om hun uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en agressieve brandstoffen. Tevens zijn de producten uitermate geschikt voor het verwerken in kleine ruimtes door de lage wrijvingscoëfficiënt. De betrouwbaarheid van duurzame, hoogwaarde kunststoffen maakt het een veelgekozen materiaal in aerospace.

 • Automotive-thumb

  Automotive

  PTFE wordt veel toegepast in de Automotive industrie. Deze kunststof is in staat haar uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen, agressieve brandstoffen. PTFE is zeer geschikt voor verwerking bij hoge (of lage) temperaturen en wordt gebruikt bij toepassingen waar brand- en ontploffingsgevaar moet worden vermeden. De betrouwbaarheid van duurzame, hoogwaarde kunststoffen maakt het een veelgekozen materiaal in de automotive.

 • Semiconductor-thumb

  Halfgeleider

  Veel hoogwaardige fluorkunststof producten worden toegepast in de halfgeleider industrie. Deze materialen zijn in staat om hun uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en agressieve brandstoffen.

 • Construction-thumb

  Constructie (bouw)

  In de bouwsector wordt veel gebruik gemaakt van duurzame, hoogwaardige fluorkunststoffen. 
  Toepassingen in deze sector zijn zeer divers; het verplaatsen van grote constructies als bruggen etc. door middel van glijplaten tot het gebruik van kleine afdichtingen. Belangrijk vereiste is een duurzaam product dat een goede weerstand heeft tegen slijtage door weersinvloeden en/of hoge temperaturen.

 • Defence-thumb

  Defensie

  Sector Defensie stelt zeer hoge kwaliteitseisen aan materialen. Hierdoor wordt vaak gekozen voor duurzame, hoogwaardige fluorkunststoffen. Deze worden voornamelijk gebruikt in militaire voertuigen, onderzeeërs, vliegdekschepen, vliegtuigen en overige artillerie systemen.

 • Marine-thumb

  Offshore

  Voor Maritieme toepassingen worden vooral PCTFE, PTFE en aanverwante engineering plastics ingezet. Deze materialen zijn in staat om hun uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en agressieve brandstoffen.

 • Pertrochemical-thumb

  Olie&Gas/Petrochemie

  Veel hoogwaardige fluorkunststof producten worden toegepast in olie-en gasbedrijven. Deze materialen zijn in staat om hun uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en agressieve brandstoffen. PTFE wordt veel gebruikt in zowel onshore als offshore toepassingen. Bijvoorbeeld in pompen en compressors. Maar ook voor het transporteren van zware constructies, waarbij gebruik wordt gemaakt van glijplaten.

 • Electrical-thumb

  Electronica

  De hoge gebruikstemperatuur, lage wrijvingscoëfficiënt, hoge diëlectrische constante en treksterkte maken fluorkunststoffen zeer geschikt voor diverse elektrische (isolatie) toepassingen. Daardoor zijn fluorkunststof producten veelgekozen materialen binnen de elektrische isolatie toepassingen.

 • Pharma-thumb

  Farmacie

  Fluorkunststof materialen zijn uitermate geschikt voor Pharmaceutische toepassingen. De materialen worden gekozen om hun zuivere, gladde, niet-giftige en niet-allergene eigenschappen. Daardoor zijn deze uitermate geschikt voor het gebruik in toepassingen met menselijke weefsels en vloeistoffen.

 • Medical-thumb

  Medische industrie

  In de (semi)medische industrie zijn zuivere, gladde, niet-giftige en niet-allergene materialen een vereiste. Hierdoor zijn o.a. producten uit PFA uitermate geschikt voor het gebruik in toepassingen met menselijke weefsels en vloeistoffen.

 • Machine-thumb

  Machine- en Apparatenbouw

  Voor de Machine- en Apparatenbouw biedt Polyfluor Plastics een breed assortiment aan producten, gemaakt uit PTFE, PCTFE, PEEK, PFA, FEP en andere technische kunststoffen.

 • Food-thumb

  Verpakking&Voedings industrie

  Door de lage wrijvingscoëfficiënt van fluorkunststof producten (en dus het gladde oppervlak) wordt contaminatie beperkt tot een minimum. Een belangrijk vereiste in de voedingsmiddelensector en verpakkingsindustrie.