Menu

Language

Search

Afdichtingen
20-04-2015
P-Afdichting-thumb

Polyfluor Plastics is gespecialiseerd in fluorpolymer producten.
Een van onze producten is  afdichtingen, met als specialisatie afdichtingen met PTFE lip seal.

De afdichtingen zijn gemaakt van een slijtvaste PTFE verbinding, dat de beste keuze is wanneer het gaat om hoge glijsnelheden en hoge thermische belasting (ook in lage-smeermiddel en olievrije toepassingen).

Door de uitstekende tribologische (wrijvings) eigenschappen hebben deze verbindingen een uitstekende chemische bestendigheid tegen agressieve media.

Een kleine selectie van de afdichtingen die wij bieden

1) Afdichtingen met PTFE lip seal; worden veelal toegepast bij gebruik van de volgende media; medium op basis van mineralen of synthetische smeermiddelen, Chemisch afvalwater. Toepassingsgebieden in o.a. draaiende compressoren, frezen/maalmachines/slijpmachines.

2) Veer geactiveerde afdichtingen (enkelwerkende dichtingen): worden veelal gebruikt voor het afdichten van reciprocerende zuigers en staven. Deze afdichting bestaat uit een dichtingselement van zeer sterk plastic met een geïntegreerde veer (Bijvoorbeeld Hastelloy).

3) Memory pakkingen: een fluorkunststof afdichting die voornamelijk wordt gebruikt bij roterende en draaibare toepassingen. Deze afdichting heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, dat constant is bij een groot temperatuurbereik.

Tevens leveren wij klant specifieke afdichtingen, geheel volgens uw wens. In overleg met onze R&D engineers wordt de juiste keuze voor het compound gemaakt voor uw specifieke toepassing.

Zie ook onze pagina Afdichtingen.