Menu

Language

Search

Flexibele ETFE (hoge)drukslangen voor werkdruk 415 bar
28-06-2012
P-Hogedrukslangen-voor-waterstofhelium

Onze flexibele (gas) hogedrukslangen worden onder zeer hoge kwaliteitseisen geassembleerd.

Onlangs is er een nieuwe hogedrukslang toegevoegd, nl een ETFE binnenslang voorzien van Kevlar omvlechting, PTFE folie en RVS omvlechting met een barst druk van 1660 bar. (Doorlaat leverbaar ¼” en 3/8”) Deze hogedrukslang is speciaal voor toepassing van inerte gassen zoals helium en waterstof.

ETFE is een fluorkunststof met een lage waarde als diffusie waardoor de permeatiewaarde van gassen tot een minimum beperkt kan worden. De ETFE ultra hogedrukslang kan hierbij toegepast worden tot een werkdruk van 415 bar.
De Hytrel mantel geeft de slang een extra mechanische bescherming en kan ook dienen als een kleur identificatie. Iedere geassembleerde slang wordt zorgvuldig getest, ontvet en verpakt, idem als (gas) hogedrukslangen voor toepassing zuurstof. Het afdoppen van de slang voorkomt verdere mogelijke vuilinsluiting. Een slanglabel of RVS clip met testgegevens zorgt ervoor dat de slang identificeerbaar is en direct geschikt is voor gebruik.
Wilt u een extra beveiliging voor uw toepassing, dan is dit ook mogelijk door het toevoegen van een RVS veiligheidskabel voorzien van RVS beugels of op klant specifieke lussen.

Heeft u een kritische toepassing met een hoge temperatuur en/of hoge werkdruk neem dan contact op met Polyfluor Plastics bv