Menu

Language

Search

Gekleurde en/of gecodeerde PTFE slangen
19-12-2016
gekleurde tubing vrijstaand

Naast onze standaard PTFE slangen (melkachtig/licht transparant) leveren wij ook veel gekleurde PTFE slangen uit voorraad, alsmede op aanvraag. 

Dit kan handig zijn om in één oogopslag te zien welk medium door de slang gaat; zeker waar verschillende chemicaliën (als gassen-vloeistoffen) getransporteerd worden.

Door tijdens het productieproces een droog pigmentpoeder toe te voegen is het mogelijk de kleur naar wens aan te passen. Doordat er maar weinig pigment toegevoegd hoeft te worden (1,5-4g/kg), heeft dit geen enkel effect op de eigenschappen van de PTFE slang.
De kleur kan op den duur wat vervagen door weersinvloeden als zonlicht (UV straling) waaraan de slangen worden blootgesteld.

Een veel voorkomende maatvoering is 4,0 x 6,0 mm (idxod), welke wij standaard op voorraad hebben liggen in de primaire kleuren: rood, geel en blauw, alsmede in het zwart. Verschillende kleuren worden al geleverd met een FDA keur.

Naast PTFE, kunnen wij ook gekleurde PFA en FEP slangen leveren. Toevoeging van het pigment zorgt dan voor een kleur die licht doorschijnend is. Natuurlijk kunnen deze slangen ook geheel in kleur geproduceerd worden, echter gelden hiervoor hogere productiehoeveelheden ten opzichte van de licht doorschijnende variant.

Onze slangen kunnen tevens geleverd worden met een gekleurde horizontale of verticale streep ter identificatie. Codering is onder andere mogelijk door middel van inkt (tampon) printing alsmede laser printing. Laser printing zorgt voor een transparante gravering in de wand van de slang met een diepte van enkele mu’s. Inktdruk geeft een laagje inkt af op de buitenzijde van de slang.

Indien u samples wenst (van bovengenoemde voorbeelden) en/of nadere documentatie, kunt u zich wenden tot onze verkopers.

gekleurde tubing 2