ETFE - Materialen - Banner ETFE - Materialen

Polyfluor is niet alleen dé PTFE-specialist met 40 jaar ervaring, ook de kunststof ETFE wordt enkel gemaakt van de beste kwaliteit. Met onze specialisten werken wij voortdurend aan vooruitstrevende oplossingen om u nog beter van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat wij voor elke vraag een passende oplossing hebben. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Zo kunnen wij u altijd ondersteunen bij veranderende uitdagingen.

Wat is ETFE (ethyleen tetrafluoroethylene)?

ETFE wordt vooral gebruikt bij toepassingen waarbij slagvastheid en een goede weerstand tegen het zogenaamde stress cracking (spanningsscheuren) vereist is. Dit fluoropolymer compound behoudt deze bijzondere eigenschappen altijd, zelfs tijdens een continue werktemperatuur van 150°C.

Bijzondere eigenschappen

Naast de hoge mate van stress cracking heeft het materiaal van Polyfluor de volgende eigenschappen:

  • Uitstekende slagvastheid
  • Hoge mate van chemische resistentie
  • Goede weerstand tegen scheurvorming
  • Toepasbaar van -200°C tot +150°C
Toepassingen ETFE

Polyfluor levert innovatieve materialen voor diverse toepassingen. Bovendien blijven wij onze oplossingen voortdurend ontwikkelen om telkens maar weer de beste materialen te kunnen leveren. Op deze manier bent u er zeker van dat u voor 100% kunt bouwen op de expertise van Polyfluor. Zo levert Polyfluor eindproducten zoals ETFE slangen, maar ook andere producten zoals ETFE hogedrukslangen, ETFE folie, ETFE staven, EFTE gecoate producten en EFTE geïsoleerde kabel. Op deze manier hebben wij voor nagenoeg elke toepassing direct een oplossing of maken wij de oplossing voor u. Geen uitdaging is te groot voor Polyfluor en dat merkt u direct door onze werkwijze.

Veelvuldig gebruikt in chemische industrie

ETFE wordt met name gebruikt in de chemische industrie en de mechanische industrie. Chemische concerns kiezen juist voor onze oplossingen omdat de ongeëvenaarde producteigenschappen toonaangevend in de markt zijn. Doordat deze stressbestendige kunststof veelal wordt toegepast in de chemische- en mechanische industrie is onze branchekennis hier zeer uitgebreid. Daarom maken wij veel branchespecifieke oplossingen omdat wij de ontwikkelingen op de voet volgen en deze telkens een stapje voor willen zijn. Onze branchespecialisten verbinden uw behoeften met betrekking tot dit kunststof als geen ander, met name door innovatieve oplossingen die het verschil maken.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van ETFE? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Machine-en-apparatenbouw - Polyfluor

Machine- en apparatenbouw