PTFE - Materialen - Banner PTFE - Materialen

Polyfluor is dé PTFE-specialist met al 40 jaar ervaring in het vak. Wij werken voortdurend aan innovatieve oplossingen. Niet voor niets hebben wij voor elke vraag een passende oplossing, zowel vandaag als morgen. Uw uitdagingen gaan wij daarom maar al te graag aan.

Wat is PTFE (polytetrafluoroethylene)?

PTFE is een essentiële kunststof voor veel kritische toepassingen in uiteenlopende industrieën. Dat komt door de buitengewoon specifieke eigenschappen van deze kunststof. Dit hoogwaardig kunststof kan tegen hoge temperaturen, heeft een hoge chemische resistentie en kent bovendien een zeer lage wrijvingscoëfficiënt. 

Ongekende materiaaleigenschappen 

PTFE veroudert niet, het is UV bestendig, vlamdovend en niet hygroscopisch. De waterabsorptie is minder dan 0,01%. PTFE smelt niet en is daardoor niet geschikt om te spuitgieten. Ook blaasgieten en vacuümvormen is niet mogelijk. Daarnaast heeft PTFE van Polyfluor de volgende eigenschappen:

  • Chemische inert
  • FDA en EU10/2011 goedkeuring voor contact met levensmiddelen
  • Géén aanhechting
  • Lage diëlektrische constante (isolerend)
  • Toepasbaar van -190°C tot +260°C
  • Zeer laag wrijvingscoëfficiënt
Toepassingen in PTFE

Polyfluor levert innovatieve materialen voor uiteenlopende oplossingen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw uitdagingen perfect worden opgelost. Wij blijven onze oplossingen voortdurend verder ontwikkelen, om telkens de beste te blijven en u voor 100% kunt vertrouwen op ons. Producten zoals PTFE slangen, PTFE tapes, PTFE banden, PTFE folies, PTFE staven, PTFE coating en PTFE platen. Voor elke toepassing hebben wij wel een oplossing. En hebben wij die niet, dan gaan we die voor u maken zodat u altijd perfect geholpen wordt met uw uitdagingen.

Toepasbaar in diverse branches

PTFE wordt toegepast in diverse branches zoals de medische industrie, lucht- en ruimtevaart, petrochemie, halfgeleider industrie en de verpakking- en voedingindustrie. Toonaangevende spelers in deze branches kiezen juist voor Polyfluor door de aanwezige kennis en vereiste toepassingen. Polyfluor levert ook branchespecifieke oplossingen want elke sector vraagt weer om andere eigenschappen. Onze branchespecialisten verbinden uw specifieke behoeftes moeiteloos met onze vernieuwende oplossingen. 

Meedenken voor de beste oplossingen 

Niet alleen leveren wij de beste producten, ook denken wij graag met u mee over hoe wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Onze specialisten snappen als geen ander hoe het werkt. Daarom kunnen zij eenvoudig de link leggen met uw behoeftes. De gedrevenheid van onze specialisten wordt gewaardeerd door onze klanten. Er stroomt nog net geen PTFE door hun bloed, maar het zit wel in ons DNA. Wij laten u graag meeprofiteren van onze uitgebreide kennis van de markt. Bovendien doen wij bij Polyfluor altijd wat we beloven. Wij staan voor volledige transparantie en eerlijkheid. Ook staan wij met beide benen op de grond en zorgen we voor realistische verwachtingen. Dat is de basis van ons bestaan en verklaart ook dat we al 40 jaar een begrip zijn in de markt. 

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van PTFE? Die zijn te vinden in de onderstaande technische datasheets. 

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie

Branches - Verpakking - Polyfluor - Banner

Verpakking- en voedings industrie