PVDF - Materialen - Banner PVDF - Materialen

Polyfluor is niet alleen internationaal dé PTFE-specialist, maar is ook toonaangevend in de productie van PVDF. Door 40 jaar ervaring in het vak zijn wij als geen ander in staat om voortdurend aan innovatieve oplossingen te werken die naadloos aansluiten op uw wensen. Voor elke vraag hebben wij wel een passende oplossing, niet alleen vandaag, maar ook morgen. Enkel zo kunnen wij u blijvend ondersteunen om de concurrentie telkens weer een stap voor te zijn.

Wat is PVDF (polyvinylidene fluoride)?

PVDF wordt voornamelijk gebruikt in kritische toepassingen die een uitstekende chemische resistentie, een hoge mate van zuiverheid en uitstekende mechanische eigenschappen vereisen.

Ongekende materiaaleigenschappen

Het materiaal heeft een zeer goede kruipweerstand die superieur is aan die van andere fluorpolymeren. Daardoor is het veel meer bestand tegen vermoeidheid. Daarnaast wordt dit materiaal vaak gebruikt als isolatie en beschermmantel. Bovendien heeft deze kunststof de volgende eigenschappen:

  • Hoge mate van thermische stabiliteit
  • Hoge permeabiliteit
  • Uitstekende weerstand tegen straling
  • UV-bestendig (is tegen de zon bestand en veroudert niet)
  • Lage diëlektrische constante
  • Toepasbaar van -20°C tot +130°C
Toepassingen PVDF

Polyfluor levert ongeëvenaarde materialen voor diverse oplossingen waardoor wij ervoor zorgen dat uw uitdagingen altijd perfect worden opgelost. Ook blijven wij onze oplossingen voortdurend verder ontwikkelen. U kunt hierdoor blindelings op ons vertrouwen om telkens verzekerd te zijn van de beste materialen. Polyfluor levert eindproducten zoals PVDF slangen, maar ook ondersteunende producten zoals PVDF folie, PVDF platen, PVDF koppelingen, PVDF staven, PVDF buizen, PVDF ringen en PVDF geïsoleerde kabel. Polyfluor heeft voor nagenoeg elke toepassing een oplossing. Hebben wij die niet? Dan maken wij het gewoon voor u. Op deze manier ondersteunen wij u altijd met elke vraag.

Voornamelijk voor de chemische industrie

PVDF wordt voornamelijk gebruikt in de chemische industrie. Toonaangevende spelers in deze branche kiezen telkens voor Polyfluor door de uitmuntende producteigenschappen. Polyfluor is sterk in het maken van branchespecifieke oplossingen; elke branche vraagt immers om andere eigenschappen. PVDF wordt in de chemische industrie veelal gebruikt als isolatie of beschermende barrière door de chemische bestendigheid. Daarom heeft Polyfluor verschillende oplossingen voor deze branche-specifieke toepassingen. Onze branchespecialisten verbinden uw exacte behoeften zonder enig probleem met onze oplossingen.

Partner waarop u kunt bouwen

Polyfluor levert de beste producten, maar dat heeft alleen zin als ze ook op de juiste wijze worden toegepast. Daarom denken wij graag met u mee over specifieke toepassingen. Onze specialisten ondersteunen u graag met hun uitgebreide kennis. U kunt daar blindelings op bouwen omdat zij eenvoudig de link kunnen leggen met uw uitdagingen. Bij Polyfluor doen wij bovendien altijd wat we beloven. Dit komt doordat wij met beide benen op de grond staan en altijd zorgen voor realistische verwachtingen. Mede door onze transparante aanpak zijn we al 40 jaar een begrip in de markt.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van PVDF? Deze vindt u in onderstaande technische datasheets.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie