Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Binnen de petrochemie komen veel applicaties voor waarbij hoge temperaturen aan de orde zijn. PTFE van Polyfluor is in staat om haar uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en agressieve brandstoffen.

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie

In de medische industrie zijn zuivere, gladde, niet-giftige en niet-allergene materialen altijd een vereiste. Hierdoor zijn diverse fluoroplastic producten van Polyfluor uitermate geschikt voor het gebruik in kortstondige toepassingen met menselijke weefsels en vloeistoffen.

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Voor de halfgeleiderindustrie is het van belang producten te leveren die chemisch inert zijn en non-wettinge (hydrofoob) eigenschappen hebben. Onze producten voor de halfgeleiderindustrie worden veelal toegepast bij kritische toepassingen waar chemische bestendigheid alsmede reinheid en zuiverheid van het materiaal zeer belangrijk is.

Branches - Automotive - Polyfluor - Banner

Automotive

PTFE en PEEK worden veelvuldig toegepast in de Automotive industrie. Deze kunststoffen zijn namelijk in staat hun uitzonderlijke materiaaleigenschappen te behouden, zelfs bij blootstelling aan verhoogde temperaturen en/of agressieve brandstoffen. Deze kunststoffen worden vooral gebruikt bij toepassingen waar brand- en ontploffingsgevaar is. 

Branches - Constructie-Bouw-2 - Polyfluor

Constructie (bouw)

In de bouw- en constructiesector wordt veel gebruik gemaakt van duurzame, hoogwaardige fluorkunststoffen. Toepassingen in de bouwsector zijn zeer divers. Een belangrijke vereiste in de constructie betreft de toepassing van duurzame producten die een goede weerstand bieden tegen slijtage, weersinvloeden en hoge temperaturen.

Branches - Offshore - Polyfluor

Offshore

Onze producten worden ingezet bij extreem zwaar transport zoals het laden en lossen van schepen of boorinstallaties (platforms). Voor offshore en maritieme toepassingen worden vooral engineering plastics toegepast. Door de combinatie van druk en slijtage zorgen onze fluorkunststoffen voor de juiste oplossing onder de meest zware omstandigheden

Branches - Farmacie - Polyfluor

Farmacie

Fluorkunststof materialen zijn uitermate geschikt voor farmaceutische toepassingen. De materialen worden gekozen door hun zuivere, gladde, niet-giftige en niet-allergene eigenschappen. Vooral in toepassingen met menselijke weefsels en vloeistoffen komen deze eigenschappen goed van pas.

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Polyfluor levert producten die uitermate geschikt zijn voor onder andere de luchtvaart en ruimtevaart. In de lucht- en ruimtevaart hebben wij ook bijzondere toepassingen met bijzondere kunststoffen, waaronder PEEK en Polyimide. De betrouwbaarheid van duurzame, hoogwaardige kunststoffen maakt dit dan ook dat het veel gekozen materialen betreffen in de lucht- en ruimtevaart.

Branches - Elektronica - Polyfluor

Elektronica

PTFE is zeer geschikt voor diverse elektronische (isolatie) toepassingen. Dat komt door de positieve eigenschappen van dit materiaal, zoals de hoge gebruikstemperatuur, de lage wrijvingscoëfficiënt, de lage diëlektrische constante, de hoge doorslagspanning, alsook de hoge treksterkte.

Branches - Machine-en-apparatenbouw - Polyfluor

Machine- en apparatenbouw

Voor de machine- en apparatenbouw biedt Polyfluor een breed assortiment van producten aan, gemaakt uit PTFE, PCTFE, PEEK, PFA, FEP en andere technische kunststoffen. De producten van Polyfluor hebben een superieure kwaliteit en onze experts hebben een hoog oplossende vermogen.

Branches - Defensie - Polyfluor

Defensie

De oplossingen van Polyfluor worden voornamelijk toegepast in militaire voertuigen, onderzeeërs, vliegdekschepen, vliegtuigen en overige artilleriesystemen. Bij defensie dient er altijd aan zeer strenge eisen te worden voldaan. Defensie stelt zeer hoge kwaliteitseisen aan materialen. Hierdoor wordt vaak gekozen voor duurzame, hoogwaardige fluorkunststoffen.

Branches - Verpakking - Polyfluor - Banner

Verpakking- en voedingsindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie gelden zeer strenge eisen met betrekking tot de hygiëne. Daarom zijn de producten van Polyfluor uit onder andere PTFE zeer geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie maar ook de verpakkingsindustrie. Polyfluor heeft een FDA-goedkeuring beschikbaar voor diverse materialen.