PFA - Materialen - Banner PFA - Materialen

Polyfluor staat bekend als dé PTFE-specialist, maar is ook toonaangevend in PFA. PTFE is melkachtig wit van kleur, terwijl PFA juist transparant is met een lichtblauwe gloed. Deze kunststof wordt voortdurend verder ontwikkeld omdat de ontwikkelingen simpelweg niet stil staan. Daarom is Polyfluor als geen ander in staat om voor elke behoefte een specifieke oplossing te bieden. Dat doen wij niet alleen vandaag, maar ook morgen, met name wanneer de vraag weer verandert.

Wat is PFA (perfluoroalkoxy)?

PFA combineert veel positieve eigenschappen van zowel PTFE als FEP. Deze transparante kunststof wordt vooral toegepast wanneer een kunststof een grote mate van flexibiliteit moet hebben, een hogere continue werktemperatuur vereist is en wanneer het kunststof helder moet zijn.

Productspecificaties

PFA is smeltbaar en hierdoor geschikt voor het maken van spuitgietproducten. PFA is chemisch inert en kent een zeer lage diëlektrische constante waardoor het isolerend werkt. Daarnaast kent het een zeer lage wrijving. PFA van Polyfluor heeft daarnaast de volgende eigenschappen:

  • Géén aanhechting
  • UV-bestendig (bestand tegen zonlicht en veroudert niet)
  • Niet hygroscopisch (waterabsorptie < 0,01%)
  • FDA en EU10/2011 goedkeuring voor toepassing met levensmiddelen
  • Toepasbaar van -200°C tot +260°C
Toepassingen PFA

Polyfluor levert innovatieve producten en oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Wij zorgen ervoor dat uw veranderende uitdagingen perfect worden opgelost. Net daarom zijn wij continu bezig om onze oplossingen verder te optimaliseren. Zo bent u met Polyfluor altijd verzekerd van de beste materialen. Polyfluor levert niet alleen eindproducten zoals PFA slangen. Wij ontwikkelen namelijk ook diverse ondersteunende producten van deze kunststof. Voor alle toepassingen hebben wij wel een oplossing bedacht en mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan gaan wij dat voor u maken. 

Geschikt voor diverse branches

PFA wordt veelvuldig toegepast in de volgende branches: de medische industrie, lucht- en ruimtevaart, petrochemie, halfgeleiderindustrie en de verpakking- en voedingsindustrie. Men kiest voor Polyfluor door de innovatieve producteigenschappen waardoor het perfect de bedrijfsprocessen ondersteunt. Polyfluor levert ook branchespecifieke oplossingen die voldoen aan specifieke eisen. Zo worden bijvoorbeeld in de halfgeleiderindustrie en de medische industrie PFA HP (High Purity) slangen gebruikt voor fluid handling toepassingen die een extreem laag absorptieniveau vereisen. Daaruit blijkt maar weer dat onze branchespecialisten uw wensen naadloos verbinden met onze vernieuwende oplossingen.

Meedenkende partner

Polyfluor is niet alleen marktleider in het maken van excellente kunststoffen zoals PFA. Ook zijn wij uw partner die met u meedenkt hoe u uw oplossingen nog verder kunt verbeteren. Onze specialisten zijn als geen ander in staat om uw bedrijf en de markt te doorgronden en de link te leggen met onze innovatieve oplossingen. Wij laten u graag meeprofiteren van onze specialistische kennis van de markt. Dat merkt u dan ook meteen aan de gedrevenheid van onze specialisten. Net daarom wordt Polyfluor zo gewaardeerd door onze klanten. Verder kenmerkt onze aanpak zich door een no-nonsense mentaliteit en het stellen realistische verwachtingen. Niet voor niets komen wij altijd onze beloftes na. Door onze transparantie en eerlijkheid weet u precies waar u aan toe bent en dat bewijzen wij al 40 jaar.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van PFA? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie

Branches - Verpakking - Polyfluor - Banner

Verpakking- en voedings industrie