FEP - Materialen - Banner FEP - Materialen

Polyfluor is niet alleen dé PTFE-specialist, maar is ook de marktleider in FEP. Niet voor niets hebben wij 40 jaar ervaring in het vak. PTFE en FEP zijn redelijk vergelijkbaar met elkaar. Terwijl PTFE melkachtig wit van kleur is, is FEP juist helder transparant. Ook met deze kunststof staan de ontwikkelingen niet stil en dat is waarom wij continu aan nieuwe oplossingen werken die nog beter aansluiten op de huidige markt. Daarom hebben wij voor elke behoefte een specifieke oplossing. Niet alleen deze van nu, maar ook de uitdagingen van morgen gaan wij heel graag aan.

Wat is FEP (fluorinated ethyleen propylene)?

FEP wordt veel toegepast bij kritische toepassingen in uiteenlopende industrieën, met name door de voordelige eigenschappen die deze kunststof kent. Het grote voordeel ten opzichte van PTFE is dat het een lage smelttemperatuur heeft. Daarnaast is het veel flexibeler dan PTFE en bovendien heeft de heldere transparante kleur ook de voorkeur bij bepaalde toepassingen.

Voordelige materiaaleigenschappen

Polyfluor levert producten die een zeer lage diëlektrische constante hebben. Hierdoor werkt het materiaal goed isolerend. Daarnaast is deze transparante kunststof chemisch inert en kent het een zeer lage wrijving. FEP van Polyfluor heeft daarnaast de volgende eigenschappen:

  • Géén aanhechting
  • UV-bestendig (bestand tegen zonlicht en veroudert niet)
  • Niet hygroscopisch (waterabsorptie < 0,01%)
  • FDA en EU10/2011 goedkeuring voor levensmiddelen
  • Toepasbaar van -200°C tot +205°C
Toepassingen FEP

Polyfluor levert vernieuwende materialen voor diverse oplossingen. Ons doel is om uw uitdagingen perfect op te lossen. Daarom blijven wij onze oplossingen voortdurend verder ontwikkelen om u altijd de beste materialen te blijven bieden. Op deze manier kunt u 100% vertrouwen op onze expertise. Zo levert Polyfluor eindproducten zoals FEP slangen en FEP krimpslangen, maar ook ondersteunende producten zoals FEP monsternamezakken, FEP balgen, FEP lasdraad, FEP folie en FEP geïsoleerde kabel. Voor alle toepassingen hebben wij een oplossing bedacht. Mochten wij onverhoopt niet direct een oplossing hebben, gaan wij meteen aan de slag om die voor u te maken. Ons doel is immers dat wij u altijd ondersteunen bij uw uitdagingen.

Toegepast in vele branches

FEP wordt toegepast in vele branches zoals: de medische industrie, lucht- en ruimtevaart, petrochemie, halfgeleiderindustrie en de verpakking- en voedingsindustrie. In deze branches kiezen vooruitstrevende bedrijven en organisaties juist voor Polyfluor door de ongeëvenaarde producteigenschappen. Polyfluor staat er ook om bekend specifieke brancheoplossingen te leveren; elke branche vraagt immers om bijzondere specificaties. De branchespecialisten van Polyfluor verbinden uw behoeften naadloos met innovatieve oplossingen.

Meedenkende partij

Polyfluor blinkt niet alleen uit in het leveren van uitmuntende kunststoffen zoals FEP. Wij zijn namelijk ook een meedenkende partij om u telkens nog beter te ondersteunen. Onze specialisten kennen de klappen van de zweep en zijn daarom als geen ander in staat om de link te leggen tussen uw behoeften en onze oplossingen. De passie van onze specialisten merkt u aan alles, wat alom gewaardeerd wordt door onze klanten. Ook laten wij u graag meeprofiteren met onze diepgaande kennis van de markt. Door onze no-nonsense aanpak zijn verwachtingen altijd realistisch. Daarom komen wij altijd onze beloftes na. Door onze transparantie en eerlijkheid weet u bovendien altijd waar u aan toe bent. Niet voor niets zijn we al 40 jaar een begrip in de markt.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van FEP? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie

Branches - Verpakking - Polyfluor - Banner

Verpakking- en voedings industrie