PEEK - Materialen - Banner PEEK - Materialen

Polyfluor levert al 40 jaar de beste toepassingen in PEEK. Deze thermoplast wordt continu verder ontwikkeld om elke keer nog beter te voldoen aan de strenge eisen in de huidige markt. Polyfluor gaat geen uitdaging uit de weg en heeft voor elke vraag de perfecte oplossing. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Met Polyfluor als partner weet u zeker dat wij tot het uiterste gaan om altijd aan uw vraag te voldoen.

Wat is PEEK (polyetheretherketone)?

PEEK wordt beschouwd als één van de best presterende thermoplasten ter wereld. Deze high-performance kunststof heeft een unieke combinatie van een uitzonderlijke thermische, mechanische en chemische weerstand. Bovendien biedt het materiaal uitzonderlijke prestaties over een breed scala van temperaturen en onder extreme omstandigheden. PEEK kan worden toegepast bij een continue werktemperatuur van 250°C en heeft een uitstekende lange termijn chemische resistentie.

Uitstekende materiaaleigenschappen

Deze thermoplast staat ook bekend om zijn uitstekende sterkte, bijzondere stijfheid en taaiheid bij hoge temperaturen. Een ander voordeel is de lage wrijvingscoëfficiënt van dit buitengewone materiaal. Daarnaast heeft dit materiaal de volgende eigenschappen:

  • Lage uitstoot van rook en gas
  • Uitstekende elektrische eigenschappen
  • Lage vochtopname
  • FDA en EU10/2011 goedkeuring
  • Toepasbaar van -40°C tot +250°C (kortstondig tot maar liefst +310°C)
Uiteenlopende toepassingen

Polyfluor levert diverse producten en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde additieven zoals koolstof, grafiet of glas worden toegevoegd aan PEEK. Op deze manier kunnen bepaalde producteigenschappen zelfs aanzienlijk worden verbeterd. Polyfluor levert producten zoals PEEK slangen, PEEK bussen, PEEK ringen, PEEK staven, PEEK buizen, PEEK folies, PEEK platen, PEEK draad en PEEK geïsoleerde kabel (koper en zilver). U ziet dat Polyfluor voor elke toepassing wel een oplossing heeft. Mochten wij die onverhoopt niet voorhanden hebben, dan gaan wij aan de slag om die alsnog te leveren. Op deze manier helpen wij u met elke uitdaging. Niet voor niets blijven ook wij ons voortdurend ontwikkelen, zodat wij u telkens nog beter van dienst kunnen zijn. 

Diverse branches

PEEK wordt veelvuldig gebruikt in de medische industrie, lucht- en ruimtevaart, automotive industrie, halfgeleiderindustrie, elektronica en overige veeleisende industrieën. Men kiest doorgaans voor Polyfluor door de ongekende kwaliteit van onze materialen. Polyfluor levert naast generieke producten ook branchespecifieke oplossingen. Elke sector vraagt immers om andere eigenschappen. De branchespecialisten van Polyfluor verbinden uw eisen zonder problemen naar innovatieve oplossingen op maat.

Oplossingen op maat

Polyfluor denkt graag met u mee. Onze materialen en producten zijn van ongekende kwaliteit, maar het gaat vaak ook om het passend maken voor specifieke uitdagingen. Dat kunt u echter gerust overlaten aan onze specialisten. Zij snappen als geen ander hoe het werkt en hoe uw uitdagingen het beste aangepakt kunnen worden. Realistische verwachtingen, het nakomen van beloften en volledige transparantie zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Op deze manier weet u altijd waar u aan toe bent, wat natuurlijk een prettige samenwerking vormt. Niet voor niets zijn wij al 40 jaar een begrip in de markt.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van PEEK? Deze vindt u in onderstaande technische datasheets.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Automotive - Polyfluor - Banner

Automotive

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Branches - Elektronica - Polyfluor

Elektronica

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie