PCTFE - Materialen - Banner PCTFE - Materialen

Niet alleen is Polyfluor dé PTFE-specialist, maar zijn we ook toonaangevend in de levering van PCTFE. Daar komt 40 jaar ervaring goed van pas. Polyfluor werkt voortdurend aan vernieuwing om nieuwe mogelijkheden te verschaffen. Om deze redenen zijn wij al jarenlang een van de belangrijkste spelers in de markt en worden wij gewaardeerd om onze oplossingen op maat. Met Polyfluor heeft u een partner die niet alleen vandaag, maar ook morgen uw uitdagingen voor u aangaat.

Wat is PCTFE (polychlorotrifluoroethylene)?

Bij PCTFE is een chlooratoom toegevoegd dat voor een groot deel verantwoordelijk is voor een zeer lage smeltindex van het materiaal. Hierdoor is PCTFE uitermate geschikt om te extruderen, te spuitgieten en warm te persen. Bovendien maakt dit het materiaal ook transparant, kent het een exceptionele weerstand tegen kruip en is het materiaal bijzonder stijf.

Exceptioneel materiaal

PCTFE van Polyfluor is speciaal geschikt voor cryogene toepassingen omdat het materiaal een uitzonderlijke capaciteit heeft om zeer lagere temperaturen te weerstaan. Daarnaast heeft PCTFE van Polyfluor de volgende eigenschappen:

  • Dimensioneel stabiel gedurende een grote temperatuurrange
  • Extreem lage gasdoorlaatbaarheid
  • FDA en EU10/2011 goedkeuring
  • Leverbaar als transparant, gekleurd en als compound
  • Werktemperatuur van -240°C tot +150˚C
Toepassingen PCTFE

Polyfluor staat erom bekend om diverse innovatieve toepassingen te maken. Wij blijven ons immers telkens ontwikkelen om aan te sluiten op uw vraag. Op deze manier gaan wij geen uitdaging uit de weg en blijven wij net zolang zoeken naar oplossingen totdat wij die vinden. Polyfluor levert onder andere halffabrikaten zoals PCTFE staven, PCTFE buizen, PCTFE platen en PCTFE folie. Deze buitengewone polymeer kan ook worden gebruikt voor pakkingen en afdichtingen. Wij garanderen de hoogste kwaliteit PCTFE met een eigenschappen volgens ASTM D 1430 en mechanische eigenschappen volgens ASTM D 638.

Toegepast in verscheidene branches

PCTFE wordt veelvuldig toegepast in de lucht- en ruimtevaart, halfgeleiderindustrie, petrochemie en machine- en apparatenbouw. In deze branches heeft Polyfluor een buitengewoon goede naam dankzij de diverse oplossingen. Naast generieke oplossingen levert Polyfluor ook branchespecifieke toepassingen omdat elke branche weer om andere specificaties vraagt. Onze branchespecialisten verbinden uw eisen aan onze oplossingen.

Beste oplossing voor uw uitdagingen

Polyfluor levert niet alleen toonaangevende producten. Wij denken ook graag met u mee over uw uitdagingen. Onze specialisten zijn als geen ander in staat om een link te leggen tussen uw behoeften en oplossingen. Wanneer u samenwerkt met Polyfluor merkt u direct de gedrevenheid. U zult dan ook versteld staan van de nieuwe inzichten die u krijgt. Samenwerken met Polyfluor betekent ook dat u altijd weet waar u aan toe bent want beloofd is beloofd. Wij staan voor transparantie en eerlijkheid. Net daarom kunt u op ieder moment vertrouwen op realistische verwachtingen. Nuchterheid staat voorop; niet voor niets bestaan we al 40 jaar.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van PCTFE? Deze vindt u in onderstaande technische datasheets.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor een monster of een offerte op maat.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Machine-en-apparatenbouw - Polyfluor

Machine- en apparatenbouw