ECTFE - Materialen - Banner ECTFE - Materialen

Polyfluor heeft al 40 jaar ervaring in het leveren van uitzonderlijke kunststoffen zoals ECTFE. Deze fluorkunststof is met name geschikt om chemische weerstand te bieden bij corrosie. Bij Polyfluor werken wij continu aan het innoveren van onze oplossingen zodat ze nog beter aansluiten op uw specifieke behoeften. Daarom hebben wij – niet alleen vandaag maar ook morgen – voor elke vraag wel een oplossing. Niet voor niets gaan wij graag uw uitdagingen aan.

Wat is ECTFE (ethyleen chlorotrifluoroethylene)?

ECTFE staat ook bekend als Halar®. Dit materiaal heeft uitzonderlijke isolatie eigenschappen. Bovendien hebben deze producten uitstekende mechanische, chemische en elektrische eigenschappen.

Buitengewone karakteristieken

Dit bijzondere materiaal is in hoge mate bestand tegen zuren en oxidatiemiddelen. Daarnaast heeft ECTFE de volgende producteigenschappen:

  • Uitstekende chemische resistentie
  • Zeer lage permeatiewaarde
  • Uitstekende weerbestendigheid
  • Hoge stralingsbestendigheid
  • Vochtbestendig
  • Toepasbaar van -75°C tot +150/180°C
Diverse ECTFE-toepassingen

Het is mogelijk om dit materiaal voor uiteenlopende toepassingen te gebruiken. Op deze manier creëren wij de mogelijkheid dat uw uitdagingen met het volste vertrouwen aangegaan kunnen worden. Daarnaast staan wij uiteraard niet stil; wij ontwikkelen ons continu, waardoor we steeds nieuwe oplossingen kunnen bieden. Op deze manier blijven wij telkens toonaangevend en kunt u blindelings vertrouwen op onze expertise. Polyfluor levert diverse producten zoals ECTFE slangen en coating van ECTFE. Voor elke toepassing hebben wij een passende oplossing. Mochten wij onverhoopt niet direct een oplossing voorhanden hebben, dan gaan we voor u aan de slag om het voor elkaar te krijgen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken en heeft u aan Polyfluor een partner die altijd samen met u optrekt.

Toepassingen in diverse branches

ECTFE wordt toegepast in verscheidene branches, zoals de medische industrie, lucht- en ruimtevaart, petrochemie, halfgeleiderindustrie en de elektronica. Onze klanten kiezen keer op keer voor onze oplossingen door de uitzonderlijke kwaliteit die wij voortdurend leveren. Daarnaast bieden wij branchespecifieke oplossingen; elke branche vraagt immers om andere specificaties. U kunt erop vertrouwen dat onze branchespecialisten uw specifieke behoeften moeiteloos verbinden met onze innovatieve oplossingen.

Meedenken en transparantie

Polyfluor levert toonaangevende producten. Daarnaast trekken wij nauw met u op om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze oplossingen moeten immers aansluiten binnen uw bedrijfsprocessen. Onze specialisten zijn als geen ander in staat om uw problemen te doorgronden waarna zij eenvoudig de link leggen met de juiste oplossingen. Bovendien werkt Polyfluor ook transparant, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. In combinatie met onze nuchtere mentaliteit zorgen wij voor realistische verwachtingen.

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van ECTFE? Deze vindt u in onderstaande technische datasheets.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.

De beste oplossing voor deze branches

Branches - Lucht & Ruimtevaart - Polyfluor - Banner

Lucht- en Ruimtevaart

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Banner

Halfgeleider

Petrochemie

Olie & Gas / Petrochemie

Branches - Medisch - Polyfluor - Banner

Medische industrie

Branches - Elektronica - Polyfluor

Elektronica