Polyfluor - de specialist in PTFE Polyfluor - Over ons  - Mobiel banner

Dubbelwandige slangen voor chemische veiligheid

Dubbelwandige slangen worden gebruikt om extra beveiliging te bieden tegen lekken in toepassingen waarin gevaarlijke vloeistoffen worden getransporteerd. Het product bestaat uit twee buizen, de een in de andere, en zij worden "primaire buis" (binnenbuis) en "secundaire buis" (buitenbuis) genoemd.

De vloeistof wordt in de primaire buis getransporteerd en als die buis om welke reden dan ook faalt, bevindt de vloeistof zich in de secundaire buis. Onze flexibele secundaire buis maakt installatie mogelijk zonder meerdere pijpverbindingen of door warmte te buigen. De buizen worden geleverd in de geassembleerde staat, waardoor de primaire buis ter plaatse niet door de secundaire buis hoeft te worden getrokken.

Dubbelwandige slangen worden geproduceerd en verpakt onder strikte normen van reinheid, met afgedekte uiteinden en dubbel verpakt in plastic voor schone opslag. Dubbelwandige slangen kunnen ook worden geleverd op plastic rollen, omwikkeld met plastic voor extra bescherming.
Daarnaast behoort productie in clean room of geconditioneerde ruimte tot de mogelijkeden en is het tevens mogelijk om de secundaire buis in kleur te verkrijgen voor vloeistof identificatie. Vraag ons sales team voor de mogelijkheden!