Polyfluor - de specialist in PTFE Polyfluor - Over ons  - Mobiel banner

Geurmonstername zakken

Onze geurmonstername zakken zijn ontworpen en vervaardigd voor kritische (milieu) toepassingen waar contaminatie van ofwel de zak of de inhoud tot een minimum moet worden beperkt. Leverbaar in enkelvoudig- of meervoudig gebruik variant.

De geurmonstername zakken zijn vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde fluoroplastic films en worden geproduceerd onder schone omstandigheden. Door speciaal ontworpen lasapparatuur kunnen wij de hoogste integriteit bieden met betrekking tot de naden.

Leverbaar in een reeks standaard maten (1-250 liter), maar daarnaast ook op klantspecifieke inhoud mogelijk. De standaard films die worden gebruikt zijn o.a. FEP, PVDF, en Tedlar® in 50 micron (0,002"). Daarnaast kunnen wij bij speciale vereisten ook in overige film-materialen leveren.

De monsternamezakken zijn voorzien van PTFE koppelingen welke zijn ingebracht in de zak zodanig dat alleen fluoroplastic materiaal in contact kan komen met het gasmonster. Er zijn een reeks standaard PTFE koppelingen, maar tevens mogelijk in Polypropyleen voor minder kritische toepassingen.

FEP zakken voor meervoudig gebruik worden voorzien van een Kapton versterkte las om zo de levensduur te verhogen. Zakken met grotere afmetingen worden geleverd met speciale FEP slangen om te zorgen voor volledige evacuatie van gassen voor hergebruik van de geurmonsternamezak.

Tedlar® zakken en PVDF geurmonsternamezakken worden oa toegepast bij voertuigemissies waar vluchtige organische stoffen worden getest. Hiervoor zijn sterke niet-verontreinigende materialen vereist.

FEP geurmonstername zakken worden hoofdzakelijk gebruikt voor geurmeting en zeer lage concentratie analyse.