Polyfluor - de specialist in PTFE Polyfluor - Over ons  - Mobiel banner

PTFE draad

Nieuw in ons PTFE programma: PTFE draad gesponnen van zuiver PTFE filament! Deze draad met een hoge treksterkte is hittebestendig en bestand tegen chemicaliën. PTFE draad heeft weinig rek en krimp en is zeer slijtvast. PTFE draad kan worden verwerkt tot weefsel en gaas of enkel als dental flosdraad en andere producten. Diktes van 200D tm 1200D.

Weefsel

PTFE draad laat zich makkelijk weven in een doek of gaas. Dit brengt het product tot grote prestaties; het kan ingezet worden in corrosieve toepassingen bijvoorbeeld in kolencentrales, bij productie van en afvalverbrandingsinstallaties. In deze weefsels is zowel de schering als de inslag van 100% PTFE, maar een combinatie van PPS en PTFE is bijvoorbeeld ook mogelijk. Polyfluor kan geheel op klantspecificatie leveren.

Filterzakken

Van PTFE doek of gaas kunnen filterzakken gemaakt worden. De belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen zijn ook de chemische resistentie en temperatuursbestendigheid. Tevens is het lossende effect van vuil een groot voordeel. Een open oppervlakte van 85% en een maaswijdte van 0,05 tot 3 mm behoren tot de mogelijkheden. 

Pure vezel

Als pure vezel kan PTFE toegepast worden in filtersamenstellingen die toegepast worden in fijnstoffilters van onder andere kolencentrales, cementfabrieken en afvalverbrandingsovens. Verder zijn er mogelijkheden met ePTFE Holle vezels voor nog betere filtereigenschappen.