Polyfluor - de specialist in PTFE Polyfluor - Over ons  - Mobiel banner

ZX kunststoffen

Polyfluor werkt al jaren met ZX technische kunststoffen die net even anders zijn dan de traditionele kunststoffen als POM, PET, PTFE, PPS, PEEK en PI. De ZX kunststoffen zijn zo gemodificeerd dat deze over betere eigenschappen beschikken.

De filosofie is hier: “ZX kunststoffen moeten die eigenschappen hebben die ervan verlangd worden, niet meer maar ook niet minder”. Creativiteit, kennis en ervaring hebben geleid tot een reeks verbeterde technische kunststoffen die steeds meer met grote mate van tevredenheid toegepast worden.

ZX-100

Een alleskunner met een temperatuurbereik tot 110°C. Een kunststof van hoge kwaliteit met uitstekende mechanische eigenschappen. Naast glijlagers zonder smering is dit materiaal praktisch universeel inzetbaar waardoor het een allround kunststof is. Het is zeer taai, hard, weersbestendig, lijm- en lasbaar en heeft geen kerfwerking. Bovendien geschikt voor contact met levensmiddelen. Enkele toepassingen zijn: lagers, rollen, spindelschroeven, schrapers, tandwielen en vormplaten. Om specifieke eigenschappen van ZX-100 materiaal nog beter te maken zijn meerdere modificaties mogelijk.

ZX-324

Een multi-talent met een temperatuurbereik tot 250°C. Behoort tot het topsegment van de hoogwaardige kunststoffen. Dit op PEEK gebaseerd materiaal, bezit alle goede eigenschappen van PEEK echter is door verschillende modificaties toe te spitsen op specifieke eigenschappen.

ZX-410

Basistype bestand tot 180°C. Een materiaal met eigenschappen die in de buurt van PEEK komen. Het heeft een lagere temperatuurbestendigheid, maar heeft betere glijeigenschappen en is slijtvaster dan PEEK. En niet geheel onbelangrijk; een zeer concurrerende prijs t.o.v. PEEK.

ZX-530

Tot 240°C toepasbaar en vergelijkbaar met fluorkunststoffen (bv PTFE). Chemisch bestendig en bij uitstek geschikt voor glijlager toepassingen door de hoge vormvastheid en belastbaarheid. Door de constructieve stijfheid is dit type beter dan PTFE. Prijstechnisch heeft ZX-530 een lagere aanschafwaarde dan PEEK.

ZX-550

Loopt als gesmeerd tot 250°C. Zeer lage wrijving en zeer hoge slijtvastheid! Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van dit unieke materiaal. ZX-550 is steriliseerbaar en derhalve te gebruiken in medische applicaties.

ZX-750

De koningsklasse tot 300°C. Dit materiaal is onder extreme omstandigheden te gebruiken tot 300°C. Het is chemisch- en stralingsbestendig. Toe te passen in zeer extreme toepassingen.

Indien u meer informatie wenst over deze ZX materialen, dan staan onze engineers voor u klaar!