Even voorstellen

Bernard Schellekens

Is het pakketje op tijd aangekomen? Dan is dat hoogstwaarschijnlijk het werk van onze Bernard. Deze topper uit het magazijn werkt al meer dan 20 jaar bij Polyfluor. “Als logistiek medewerker moet je snel schakelen en ben je een belangrijk onderdeel binnen het hele proces.” Tijd om hem beter te leren kennen.

Bernard is geboren en getogen in Dongen, Noord-Brabant. Op hele jonge leeftijd werkte hij al mee in de tassenfabriek van zijn vader. “Het was in die tijd heel hard werken, vanaf mijn 6e al. Ik was de oudste van het gezin en het was de bedoeling dat ik de zaak overnam. Na 20 jaar kwamen steeds meer concurrenten uit het Oosten die tegen lagere prijzen hun producten verkochten. Het was kwaliteit tegen kwantiteit. Uiteindelijk werd daardoor de zaak stopgezet.” Wel heeft Bernard geleerd om zijn handen uit de mouwen te steken. Niet geheel verrassend komt hij dan ook iedere dag op de fiets naar Polyfluor in Breda. “Ik fiets elke dag. Het houdt me gezond en het bespaart ook nog eens benzine.” 

Die ene advertentie

In 2000 kwam hij een advertentie tegen voor 8 uur in de week. In een snelgroeiend bedrijf werd dat al snel meer. In 2004 hakte hij de knoop door, stopte hij bij zijn andere baan en begon Bernard fulltime bij Polyfluor. “Ik begon met dozen inpakken en ben gegroeid tot zelfstandige logistiek medewerker. Vroeger waren de pakketten nog klein, maar tegenwoordig zijn deze op ‘heftruckformaat’. We pakken het in, plakken de pakbonnen en printen certificaten. Een belangrijk onderdeel van het hele proces.” 

Bernard vindt de balans tussen werken met handen en hoofd belangrijk en hecht waarde aan de flexibiliteit van Polyfluor. “Het werk is leuk door de grote mate van zelfstandigheid. Daarnaast is het in het magazijn ook erg gezellig. Onze kracht is dat we flexibel zijn. Als bedrijf hebben we veel kennis en kunnen daardoor snel schakelen. Zo kunnen we onze klanten zo goed mogelijk bedienen. Daarnaast is er ruimte voor een dolletje. Dat vind ik belangrijk.” 

Polyfluor is de specialist in fluorkunststoffen. | Ruim 40 jaar ervaring | Gratis advies | Breed assortiment | Direct een offerte op maat | Koop snel in onze webwinkel.

Gevoel voor de juiste snaar

Waar hij in het magazijn hard werkt, wil Bernard in zijn vrije tijd juist plezier maken. Dit doet hij onder andere door veel te spelen op zijn geliefde gitaar. “Ik speel al heel lang. Vroeger ook in een band met vrienden. Niet commercieel, maar puur voor het plezier. De vrijheid om je creatieve geest los te laten vind ik heerlijk. Ik heb ook nog een tijdje gitaarles gegeven.” Naast zijn muziek bezoekt hij graag de natuur. “Ik ga vaak naar buiten. Mijn vakanties zijn daar vaak op afgestemd. Samen met vrienden op pad en een nieuwe omgeving verkennen. Daar word ik echt blij van.” En ook met betrekking op de toekomst weet Bernard van geen ophouden. “Ik ben 65 geworden, maar wil nog wel lekker blijven doorgaan. Gezond blijven en bezig zijn, zijn voor mij de belangrijkste zaken in het leven.” 

Zoek je het juiste materiaal of dat ene product uit het magazijn van Bernard? Neem dan vooral eens contact met ons op. Wij ondersteunen graag met het juiste advies en de beste oplossing.