Cleanroom Tubing - PFA tubing - Producten - Polyfluor - Desktop - Banner Cleanroom - Algemeen - Producten - Polyfluor - Mobiel
De producten

Cleanroom tubing

Een belangrijk product dat Polyfluor levert aan de halfgeleider industrie zijn cleanroom slangen voor high purity toepassingen. Deze slangen worden gemaakt uit onder andere PFA, PTFE, THV, FEP, PVdF en PUR materiaal. Een cleanroom is een extra schone ruimte (volgens ISO 146441) waarin bepaalde handelingen onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd. Zogenaamde secondary operations kunnen extra worden uitgevoerd in deze verschillende geclassificeerde ruimten. Polyfluor levert slangen op rol, of op maat gesneden, rechte lengten of gevormd. Allen geproduceerd, schoongemaakt en verpakt. Dit geldt niet alleen voor de halfgeleider industrie, maar ook voor de medische industrie en farmacie. Wat het belang van deze slangen is en waar ze voor worden gebruikt, is in deze blog te lezen.

Ontzorging

Met cleanroom slangen ontzorgen wij de klant omdat hiermee in haar schone omgeving/applicatie geen vervuiling of contaminatie ontstaat door onze slangen. Hierdoor hoeven onze klanten geen extra handelingen uit te voeren om de slangen schoon te houden.

Toepassing

De cleanroom slangen worden toepast in machines die microchips maken om ultra puur koelwater en zeer schone gassen te vervoeren. Enige contaminaties in de slang kunnen mogelijk problemen of vertraging in het productieproces van de chips veroorzaken. Een ander proces is het schoonmaken van de wafers in de chipmachine. Dit wordt gedaan via ultra high chemicaliën die in grote opslagtanks zitten. UHP PFA slangen worden gebruikt voor het transport hiervan. Wanneer vervuiling in die chemicaliën komen, worden de platen, oftewel de wafers, niet goed schoongemaakt. Met als gevolg dat de wafers niet meer kunnen worden gebruikt in de machines.

Dat in deze machines cleanroom slangen gebruikt worden is voor de klant van groot belang. Ook in de medische industrie en farmacie is het zeer belangrijk dat er schone slangen gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het afvullen van de medicijnen of voor het assemberen van katheters. Zo dienen wij te zorgen dat onze slangen zo schoon mogelijk en voldoen aan de hoogste purity eisen. 

De cleanroom slangen worden uiteraard geproduceerd via een gecontroleerd proces. Onze high purity PFA slangen voldoen onder andere aan de SEMI57 norm. Wij denken aan de wensen van de klant en leveren de slangen met of zonder lasermarkering voor juiste identificatie. Daarnaast leveren wij ook zwarte slangen met speciaal pigment om UV te blokkeren en zijn onze cleanroom slangen leverbaar in vele verschillende metrische en inch maten. Ook bij 2D en 3D gevormde slangen, wel of niet in cleanroom verpakt en/of schoongemaakt kunt u bij ons terecht, Bent u op zoek naar meer informatie? Wij geven graag advies en staan u graag te woord over de verschillende mogelijkheden.