Polyfluor   Blog   Even voorstellen Erwin Volkers Banner
Even voorstellen

Erwin Volkers

Met een achtergrond in Internationaal Management is Erwin Volkers iemand die bij Polyfluor de lijnen uitzet. Als een ‘cultuur kameleon’ beweegt hij graag mee met klanten en partners van over de hele wereld. “Contact maken en onderhouden met allerlei verschillende type mensen vind ik ontzettend leuk.” Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Erwin is 52 jaar en woont in Roosendaal met zijn partner Annelies en twee kinderen Janne en Sam. Hier houdt hij vooral van het Bourgondische leven. “Er is altijd een goed excuus om de stad in te gaan, uit eten te gaan, een musical of voetbalwedstrijd te bezoeken en gewoon te genieten”. We hebben dus te maken met een echte levensgenieter.

De culturele kameleon

Erwin is in 1995 afgestudeerd op Internationaal Management op de HES (Hogeschool voor Economische Studies) in Rotterdam. Hij leerde communicatie, bedrijfseconomie, marketing en nog veel meer in het Engels en het Duits. Daarna begon hij direct met werken in een internationale en commerciële omgeving bij een ICT hardware bedrijf. Hij is altijd al gek geweest van verschillende culturen en reisde daarom graag voor zijn werk naar landen zoals Italië, het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en China. Reizen naar het Verenigd Koninkrijk had altijd iets extra’s. Hier woonde Erwin toen hij heel klein was en hij heeft er op latere leeftijd ook stage gelopen. “De mensen, de omgeving en de cultuur, het Verenigd Koninkrijk voelt altijd als thuiskomen als ik daar kom.”

In 2008 kwam hij in de fluorkunststoffen terecht. Het Franse bedrijf ‘3P’, zocht naar een commerciële topper. “De focus lag op de Benelux en het VK. Met vele verschillende locaties en een diversiteit aan mensen en culturele dynamieken was het voor mij een heel interessant bedrijf.” In 2014 kwam Erwin bij Polyfluor terecht en is daar nu ruim 9 jaar werkzaam. Eerst als sales engineer en sinds een aantal jaar in de rol van salesmanager.

Bij Polyfluor geeft Erwin leiding aan de verkoopafdeling. “Ik stuur aan, begeleid, coach, draag trainingen aan en samen met mijn team zorgen we dat we de kwaliteit blijvend verhogen. Daarnaast beheer ik nog wat eigen klanten en speel ik een rol in de marketing en branding van Polyfluor. Ik heb de ruimte om mijn commerciële kennis en kunde over te brengen en we leren hier iedere dag van elkaar. Dat maakt het uitdagend en leuk, elke dag opnieuw.”

Polyfluor   Blog   Even voorstellen Erwin Volkers 2
Polyfluor   Blog   Even voorstellen Erwin Volkers 3
Polyfluor   Blog   Even voorstellen Erwin Volkers 1

Ervaring en plezier

Voor Erwin heeft het commerciële aspect altijd de rode draad gevormd. Naarmate hij jaren in het vak zit, groeit zijn ervaring en neemt hij ook steeds meer het voortouw. “Hoe meer ervaring ik opdeed, hoe meer ik een leidinggevende functie ambieerde. Als professional en als mens blijf ik groeien en blijf ik de kansen pakken die zich om me heen voor doen.”

Werken bij Polyfluor helpt mee aan deze ontwikkelingen en het plezier dat hij heeft in zijn werk, zo zegt hij zelf. “De kracht van Polyfluor is de passie voor het product en de kennis over alle mogelijke oplossingen. Het fundament van dit bedrijf is erg sterk. Daarnaast maakt de link met internationale culturen en de diversiteit aan persoonlijkheden het werk erg leuk. We hebben leuke klanten, partners en leveranciers en werken aan uitdagende vraagstukken. Ik ben gewoon heel blij dat ik hier iedere dag mijn werk kan en mag doen.”

Zoek je het juiste materiaal of dat ene product? Of heeft uw bedrijf hulp nodig van Erwin? Neem dan vooral eens contact met ons op. Wij ondersteunen graag met het juiste advies en de beste oplossing.