Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Tegel3
De branches

Halfgeleider industrie

Een van de industrieën die een enorme groei heeft laten zien in de afgelopen twintig jaar en waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen is de halfgeleider industrie. Deze branche, ook wel semiconductor industrie genoemd, is het geheel van bedrijven die zich bezighouden in deze specifiek branche. Maar welke producten leveren deze industrie en hoe draagt Polyfluor hieraan bij? Tijd om dat eens uit te leggen.

Leveranciers van de toekomst

De belangrijkste producten die gemaakt worden in halfgeleider industrie zijn computerchips. Apparaten waar tegenwoordig computerchips voor nodig zijn, is teveel om te benoemen. Zo bestaan er tegenwoordig Google apparaten die vanaf de telefoon op een afstand te bedienen zijn, is de verwarming van buitenaf aan te zetten en bestaan er automatische koelkasten. Voor machines die computerchips maken, worden speciale onderdelen met specifieke eigenschappen van materialen gevraagd. Polyfluor levert producten aan de halfgeleiderindustrie die bijvoorbeeld chemisch inert zijn, ultra schoon en non-wetting eigenschappen moeten hebben.

De vraag naar digitaal

De tijd waar we nu in leven vergt veel digitale werkzaamheden, waardoor de vraag naar computer en laptops alleen maar groter is geworden. En ook daar zijn natuurlijk computerchips voor nodig. Ook is te zien dat mensen steeds snellere en kleinere apparaten willen en krijgt deze industrie veel te maken met de capaciteit van computerchips. Al deze apparaten krijgen steeds een belangrijkere rol in ons leven en dat heeft natuurlijk een uitwerking op de industrie. Naast verschillende apparaten en computers zijn bv. elektrische auto’s in opmars en worden deze steeds populairder, waardoor de druk op de computerchips voor elektrische auto’s erg hoog is. Hiernaast zijn er meer sensoren nodig, op alle transportmiddelen om alles goed te kunnen meten om duurzamer, schoner en energie bewuster te worden. Het is een typisch vraag en aanbod verhaal. De wereld transformeert snel in robotica, mechatronica en de industriële automatisering waarbij er een continue vraag is naar meer en snellere microchips. Echter, zo’n transitie kost tijd en precisie en daar willen wij ons steentje aan bijdragen.

Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Tegel3
Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Tegel1
Branches - Halfgeleider - Polyfluor - Tegel2

Secuur in elk aspect

De computerchips die in al deze apparaten verwerkt zitten, worden door chipmachines gemaakt. Het is belangrijk dat de chipmachines zeer precies te werk gaan om de steeds kleinere chips te maken. Polyfluor helpt deze industrie door onder andere slangen te leveren die deze precisie aankunnen. Het is heel belangrijk dat er geen vuil of stofjes in deze machines zitten. Zo verschuift de laser die de computerchip maakt niet en neemt het materiaal geen water op. Onze PFA high purity slangen voldoen aan de norm SEMI57 en worden ze toegepast bij zeer kritische toepassingen waar chemische bestendigheid als reinheid en zuiverheid zeer belangrijk is.

Expertise door ervaring

Door nauwkeurige, goedgekeurde precisie slangen te leveren, levert Polyfluor toegevoegde waarde aan klanten actief in de halfgeleider industrie. Deze branche heeft de afgelopen decennia enorm zijn intrede gemaakt in het dagelijkse leven, maar zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden. Heeft u vragen over specifiek toepassingen in de halfgeleider industrie of bent u op zoek naar producten die wij leveren? Neem dan vooral contact op en samen kijken wij naar de beste oplossing.