Even voorstellen

Ron van de Ruit

Als we praten over ervaring, dan hebben we het al snel over onze Ron. Aan kennis geen gebrek en ook op 66-jarige leeftijd nog steeds de ‘drive’ om altijd te blijven ontwikkelen. “Door alle vragen en toepassingen uit tal van verschillende branches leer ik iedere dag weer”, tijd om hem wat beter te leren kennen. 

Ron van de Ruit is 66 jaar en woont in Raamsdonksveer samen met zijn vriendin. Stilzitten zit er niet in. “Ik fiets graag op mijn racefiets of mountainbike. Daarnaast vind ik hengelsport leuk. Klusjes doen rondom het huis, wandelen of schilderen; ik krijg van veel activiteiten energie. Ik hou mezelf vooral graag gezond. Leeftijd zit tussen je oren, maar gezond leven is belangrijk wanneer je 66 jaar bent”, vertelt hij met een lach. 

Technische ervaring 

In het verleden heeft Ron veel verschillende banen gehad. Na een technische opleiding als tekenaar-constructeur bij een ingenieursbureau wilde hij toch een commerciëlere kant op. “Ik vond het leuk om verschillende kanten van het bedrijf te zien. Bij mijn vorige baan zat ik bijvoorbeeld naast mijn werk als sales engineer in de ondernemersraad en was ik redacteur van de personeelskrant.” Met alle veelzijdige ervaring die hij heeft opgedaan, heeft hij het hele proces gezien. En daarin komt één rode draad naar voren: Ron wil graag van waarde zijn. Hoe meer waarde hij kan leveren, hoe beter. Een persoonlijke klik, zelfstandig werken en vertrouwen krijgen zijn daarin belangrijke pijlers. 

Toen hij via een bekende bij Polyfluor terechtkwam, kon hij door zijn werkervaring klanten eenvoudig en direct adviseren. “Ik snap snel wat het probleem is en kan vervolgens ondersteunen met de juiste oplossing. Die hulp kan overal in het proces zitten. De ene vraag is de andere niet.” Wel zijn het voornamelijk technische vragen waar Ron mee te maken heeft. Naast verkopen van de juiste oplossing, geeft hij advies en helpt hij met productontwikkeling. “Ik ben nauw betrokken bij de klanten. Meedenken en constant verbeteren, daar word ik blij van. Voor sommige toepassingen zijn we al 12 jaar lang ieder jaar aan het optimaliseren. Het maakt werken met Polyfluor en de oplossingen die we leveren erg leuk.”

Genieten van ‘nodig zijn’

Met de invulling van zijn werk en de mate waarin Ron belangrijk is voor zijn klanten zit het volgens hem wel goed. “Ik voel me erg gewaardeerd door klanten en mijn collega’s. Ik voel me vrij om samen te werken en positieve resultaten te behalen. Doordat we goed vindbaar zijn binnen Google en na de acquisitie, kunnen we voor klanten vervolgens hun vragen oppakken en de klant aan boord halen. Dat doen we erg goed. Polyfluor is gegroeid en heeft mooie successen behaald. Ik ben trots om daar onderdeel van te zijn.”

Met oog op de toekomst is Ron erg positief. “Ik ben nu 66 en ga parttime verder met drie dagen in plaats van vijf. Ik zou het missen wanneer niemand me meer om mijn expertise vraagt. Ik blijf onderdeel van Polyfluor, voor mezelf en voor de organisatie. Daar geniet ik simpelweg het meest van.”

Zoek je het juiste materiaal of dat ene product? Of heeft uw bedrijf hulp nodig van Ron? Neem dan vooral eens contact met ons op. Wij ondersteunen graag met het juiste advies en de beste oplossing.