PTFE - Materialen - Banner PTFE - Materialen
PTFE coating

PTFE coating wordt met succes toegepast in diverse sectoren voor uiteenlopende toepassingen. Polyfluor, dé PTFE-specialist wereldwijd, heeft 40 jaar ervaring met leveren van toonaangevende PTFE materialen zoals PTFE coating. Polyfluor werkt voortdurend aan nieuwe toepassingen zodat deze nog beter voldoen aan de steeds strengere eisen. PTFE coating van Polyfluor beschermt niet alleen tegen water, corrosie en wrijving. Telkens worden weer nieuwe toepassingen bedacht zodat het steeds meer doelen dient.

Producteigenschappen PTFE coating

De belangrijkste producteigenschap van PTFE coating is dat het geen water opneemt. Net daarom is het uitermate goed bestand tegen corrosie. Ook biedt het bescherming tegen UV-stralen en extreme temperaturen gezien het materiaal extreem isolerend werkt. Ook werkt PTFE coating vlamdovend omdat het niet brandbaar is. Of het nu extreem warm of koud is, PTFE coating beschermt materialen altijd optimaal.

Deze coating van Polyfluor kent verder een zeer laag wrijvingscoëfficiënt, geen enkele aanhechting, alsook uitstekende diëlektrische eigenschappen. Hierdoor is deze coating geschikt voor veel verschillende toepassingen. Daarnaast kent PTFE coating van Polyfluor de volgende eigenschappen:

  • Uitmuntende chemische resistentie
  • Chemisch inert
  • FDA goedkeuring
  • Niet hygroscopisch (waterabsorptie < 0,01%)
  • Toepasbaar van -190°C tot +260°C

Andere PTFE producten

Als dé PTFE specialist levert Polyfluor niet alleen PTFE coating, maar leveren wij ook PTFE slangen, PTFE platen, PTFE poeder, PTFE spray en PTFE tape. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van PTFE. U kunt altijd vertrouwen op de expertise van Polyfluor, wat uw uitdaging ook is. Polyfluor is ook branchespecialist en heeft daarom meerdere branchespecifieke oplossingen rondom PTFE coating ontwikkeld. In uiteenlopende branches zijn immers andere specificaties vereist. Onze meedenkende branche-specialisten vertellen u graag meer over welke PTFE-oplossingen Polyfluor voor uw branche reeds heeft ontwikkeld.

Meedenken in oplossingen

PTFE coating is een product die de oplossing kan zijn voor uw problemen. Echter, wellicht kunnen wij u nog beter van dienst zijn met andere oplossingen. Wij denken maar al te graag met u mee over de uitdagingen waar u voor staat. Onze deskundige specialisten hebben verregaande kennis van onze producten en de markt zodat zij feilloos de vertaling kunnen maken van uw uitdagingen naar naadloze oplossingen.

Wat de situatie ook is en welke uitdaging u voor staat, onze producten kunnen altijd op verzoek worden aangepast aan uw eisen. Dat geldt niet alleen voor de specifieke producteigenschappen, maar ook de mate van toepasbaarheid. Wanneer u samenwerkt met Polyfluor, merkt u direct dat wij anders werken dan anderen. Als nuchtere partij staan wij met beide benen op de grond. Hierbij zorgen wij altijd voor volledige transparantie en realistische verwachtingen zodat u uw uitdagingen met vertrouwen tegemoet gaat. Mét PTFE coating van Polyfluor komt alles goed!

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van de PTFE coating van Polyfluor? Neem contact met ons op.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.