PTFE - Materialen - Banner PTFE - Materialen
PTFE platen

Polyfluor is al 40 jaar dé PTFE-specialist. Als ware specialist leveren wij allerlei soorten PTFE materialen zoals ook PTFE platen. De PTFE platen van Polyfluor zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes, variërend van 1 tot 150 mm. Platen met diktes onder de 6 mm worden overigens geschild. Alle PTFE platen zijn standaard uit voorraad leverbaar in de afmetingen 1200x1200mm. Overige afmetingen zijn uiteraard ook mogelijk, afhankelijk van uw wensen. Indien een PTFE plaat gelijmd moet worden, adviseren wij een éénzijdig of tweezijdig geëtste plaat. Voor toepassingen waarbij statische lading ongewenst is, kunnen wij ook antistatische PTFE platen leveren. Statische lading wordt met een dergelijke plaat veilig afgeleid.

Belangrijkste eigenschappen PTFE platen

Een PTFE plaat van Polyfluor staat bekend om zijn uitmuntende chemische resistentie. Daarnaast kenmerken de platen zich door géén aanhechting en een zeer lage wrijving. Bovendien zijn de platen ook in hoge mate isolerend door de lage diëlektrische constante. Daarom zijn deze PTFE materialen geschikt voor diverse toepassingen. Ook hebben de PTFE platen van Polyfluor de volgende kenmerken:

  • Niet hygroscopisch (waterabsorptie < 0,01%)
  • Vlamdovend (niet brandbaar)
  • UV-bestendig (verouderen niet)
  • FDA goedkeuring + EU10/2011 Food Grade
  • Toepasbaar van -190°C tot +260°C

Soms moeten de eigenschappen van PTFE platen aangepast worden aan specifieke wensen. Door additieven zoals koolstof, grafiet en glas kunnen de producteigenschappen precies geoptimaliseerd worden aan de hand van bijzondere eisen.

Polyfluor levert producten die UV-bestendig zijn en niet verouderen, niet brandbaar zijn omdat ze vlamdovend werken en bovendien zijn ze niet hygroscopisch met een water absorptie van maar liefst < 0,01%. Deze materialen hebben ook die unieke eigenschappen als: allen opletten bij minimale of maximale temperaturen Daardoor is standaard PTFE niet geschikt voor spuitgieten, blaasgieten of vacuüm vormen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Moldflon).  Daarnaast heeft PTFE van Polyfluor de volgende eigenschappen:

  • Chemische inert
  • FDA goedkeuring
  • Géén aanhechting
  • Lage diëlektrische constante (isolerend)
  • Toepasbaar van -190°C tot +260°C 

Andere PTFE producten

Naast PTFE platen maakt Polyfluor ook onder andere PTFE slangen, PTFE spray, PTFE poeder, PTFE coating en PTFE tape. Daarom kunnen alle PTFE-oplossingen naadloos op elkaar worden aangesloten worden door Polyfluor. U kunt er van uitgaan dat Polyfluor u als PTFE-specialist altijd ondersteunt bij elke uitdaging. Niet alleen biedt Polyfluor uitmuntende generieke oplossingen. Als branche-specialisten bieden wij ook verschillende oplossingen aan voor diverse branches. De ene branche is de ander namelijk niet en de specificaties rondom PTFE platen kunnen aanzienlijk variëren. Deze branchespecialisten informeren u graag over onze speciale oplossingen die wij voor uw branche hebben ontwikkeld.

Oplossend vermogen

Een PTFE plaat is natuurlijk geen doel op zich maar een onderdeel van een oplossing. Daarom is het belangrijk om samen te werken met specialisten met diepgaande productkennis die de vertaalslag naar uw situatie kunnen maken. Op deze manier komen we samen tot naadloze oplossingen voor uw behoeften. Niet alleen passen wij producteigenschappen aan zodat ze voldoen aan uw eisen en wensen, ook kijken wij naar hoe het eenvoudig en zo efficiënt mogelijk kan worden toegepast. Wanneer u samenwerkt met Polyfluor merkt u direct hoe klantgericht wij zijn. Met onze nuchtere en transparante aanpak weet u altijd waar u aan toe bent zodat de verwachtingen ook altijd realistisch zijn. Daarnaast denken wij in oplossingen en gaan wij geen uitdaging uit de weg. Laat u daarom verrassen door de PTFE platen van Polyfluor!

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van de PTFE platen van Polyfluor? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.