PTFE - Materialen - Banner PTFE - Materialen

Polyfluor is al 40 jaar dé PTFE-specialist wereldwijd. Een onderdeel van ons brede assortiment PTFE producten betreft de PTFE tape. Deze tape is verkrijgbaar in diverse diktes en uitvoeringen, zoals PFTE glasweefsel tape, ePTFE afdichtingstape en zonetape. De meeste PTFE tape wordt standaard geleverd op rollen van 30 meter, maar het is uiteraard ook mogelijk om op aanvraag andere afmetingen te verkrijgen. Qua diktes variëren de standaardmaten over het algemeen van 0,08 mm tot 0,48 mm, afhankelijk van het type tape. De standaardkleur van PTFE tape is lichtbruin, maar ook hier zijn weer verschillende varianten per tape en andere kleuren op aanvraag mogelijk. Voor PTFE tape bent u bij Polyfluor dus aan het juiste adres. Voor elke toepassing hebben wij wel een geschikte oplossing!

Voornaamste eigenschappen PTFE tape

PTFE tape van Polyfluor staat bekend om de goede chemische resistentie en de uitstekende anti-aanhechteigenschappen. Daarnaast is de tape van Polyfluor eenvoudig aan te brengen en schoon te maken. Dat maakt het een perfect product voor uiteenlopende toepassingen. Verder kent de meeste PTFE tape de volgende eigenschappen (bekijk voor de exacte specificaties bij de desbetreffende PTFE tape variant):

  • Uitstekende elektrische, isolatie en di-elektrische eigenschappen
  • Laag wrijvingscoëfficiënt 0,04-0,10 (afhankelijk van belasting, transportsnelheid en temperatuur)
  • Breed temperatuurbereik van -200°C tot +260°C (voor de zelfklevende uitvoering -73°C tot +250°C)
  • Geschikt voor voedingsmiddelen (USFDA)

Sommige tapesoorten van Polyfluor worden voorzien van een PTFE laag waardoor de tape veel eigenschappen van PTFE krijgt. Zo zijn de glasweefselproducten Type BP, Type BP stic, Type BS, Type BT en Type B-Sil geïmpregneerd met PTFE. Aan de PTFE tape Type BF, Type BF stic, Type BW, Type BW stic en ePTFE afdichtingstape is daadwerkelijk PTFE toegevoegd. Daarnaast is PTFE tape Type SPF bijvoorbeeld gemaakt met PTFE folie als uitgangspunt.

Andere PTFE producten

Niet alleen levert Polyfluor PTFE tape, ook leveren wij producten zoals PTFE platen, PTFE spray, PTFE poeder, PTFE coating en PTFE slangen. Voor elke toepassing hebben wij wel een PTFE product. Alles is ook in combinatie met elkaar toepasbaar. Daarom kunt u met Polyfluor bouwen op gedegen oplossingen. Als branchespecialist leveren wij vanzelfsprekend ook branche-specifieke oplossingen, en dat geldt ook voor de PTFE tape. Voor iedere branche zijn immers andere specifieke eisen vereist. Onze branchespecialisten informeren u graag over onze bijzondere oplossingen.

Nuchtere aanpak

Met Polyfluor heeft u een partner die met u meedenkt om oplossingen voor uw uitdagingen te bedenken. Wanneer een oplossing onverhoopt niet voorhanden is, gaan wij direct aan de slag om die voor u alsnog te leveren. Hierbij blijven wij altijd met beide benen op de grond staan zodat u altijd zeker bent van transparantie en realistische verwachtingen. Met de PTFE tape van Polyfluor weet u daarom altijd waar u aan toe bent!

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van de PTFE tape van Polyfluor? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.