PTFE - Materialen - Banner PTFE - Materialen
PTFE poeder

PTFE poeder wordt veelal gebruikt bij industriële toepassingen als smeermiddel. Op deze manier wordt de wrijving een stuk minder waardoor onder andere de slijtvastheid wordt verbeterd. Polyfluor is al jaren internationaal dé PTFE-specialist en heeft uiteraard ook PTFE poeder in het assortiment. De ontwikkelingen staan niet stil. Net daarom is Polyfluor voortdurend bezig om PTFE poeder verder te ontwikkelen om voor elke toepassing een perfecte oplossing te hebben. Daarnaast kijkt Polyfluor ook aandachtig naar hoe het poeder op praktische wijze kan worden toegepast. Voor elke toepassing in welke branche dan ook is er daarom wel geschikt PTFE poeder van Polyfluor verkrijgbaar.

Kenmerken PTFE poeder

Door PTFE als smeermiddel te gebruiken neemt de wrijving in grote mate af, wordt de slijtvastheid bevorderd en worden verstoppingen verminderd. Daarnaast zorgt PTFE poeder ook voor een hogere corrosieweerstand waardoor materialen een stuk beter tegen invloeden van buitenaf worden beschermd. Verder kent PTFE poeder de volgende eigenschappen:

  • Uitmuntende chemische resistentie
  • Chemisch inert
  • Géén aanhechting
  • FDA goedkeuring
  • Toepasbaar van -190°C tot +260°C

Overige PTFE producten

Niet alleen levert Polyfluor PTFE poeder, ook zijn wij specialisten in het leveren van PTFE slangen, PTFE platen, PTFE spray, PTFE coating en PTFE tape. Daarom kunnen wij op ieder moment totaaloplossingen aanbieden op het gebied van PTFE. Polyfluor is als PTFE-specialist uw partner om u te ondersteunen met welke uitdaging dan ook. Als branchespecialist hebben wij uiteraard ook uiteenlopende branchespecifieke oplossingen voor PTFE poeder. Elke branche vraagt immers weer om andere specificaties. Wij informeren u graag over de mogelijkheden die wij voor uw branche bieden. Mochten wij de door u gewenste oplossing nog niet voorhanden hebben, dan gaan we het direct aan de slag om het alsnog te leveren.

Oplossingen in PTFE

PTFE poeder kan uiteraard de perfecte oplossing voor uw toepassing zijn. Echter, wellicht kunnen andere PTFE oplossingen uw problemen nog beter oplossen. Daarom denken onze productspecialisten graag met u mee. Zij zijn zeer deskundig in het vak en weten als geen ander om uw uitdagingen te vertalen naar perfect passende oplossingen. Wij zijn in staat om onze producten aan te passen naar precies uw eisen en wensen. Dat doen wij niet alleen qua producteigenschappen maar ook qua mate van toepasbaarheid. Wanneer u samenwerkt met Polyfluor, ontdekt u direct hoe prettig het werken is met ons. Wij stellen immers uw uitdaging centraal, niet onze producten. Wij staan met beide benen op de grond zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Wij komen immers altijd onze beloftes na, stellen realistische verwachtingen en werken volledig transparant. U kunt dus vertrouwen op het PTFE poeder van Polyfluor!

Technische informatie

Behoefte aan meer informatie over de eigenschappen van de PTFE poeder van Polyfluor? Deze vindt u in onderstaande technische datasheet.

Behoefte aan meer informatie? 

Neem contact op met onze sales engineers voor technisch advies en een monster of vraag een offerte op maat aan.